3 Kasım 2014 Pazartesi

Toyota'dan Yerli SUV


Türkiye'de üretiminin 20. yılını tamamlayan Toyota, 2016 yılından itibaren Adapazarı'nda yerli SUV üretmeye başlayacağını ve böylece kapasitesini 300 bine taşıyacağını açıklayarak marka popülerliğini bir kat daha artırmayı başarmıştır. Yaklaşık 2 yıldır mini SUV üretimi için çalışmalarını sürdüren marka, ülkemizdeki yatırımlarına 187 milyon dolarlık atılımı ile bir yenisini daha ekleyerek Türkiye pazarında bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Adapazarı'nda bulunan üretim tesisini mini SUV yapımı için yenileme ve modernize etme kararı alan Toyota, 200 bin olan üretim kapasitesini 300 bine çıkararak kapasitesini artırmak için ilk adımları atmaya başlamış bile... Üretim ve ihracatta liderliğe oynayan bu büyük yatırım sayesinde hem benzinli hem de elektrikli motora sahip SUV versiyonları da Adapazarı'nda üretilerek ciddi bir pazar payına sahip olan SUV piyasasına hızlı bir giriş yapacak.

İlk yerli SUV hakkında ayrıntı vermekten kaçınan Toyota yetkilileri, Toyota aksesuar almak isteyen kullanıcılara da daha fazla üretim yapma müjdesini vererek marka takipçilerini sevindirmeyi başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder