11 Ocak 2015 Pazar

Fark Edilmeyen Tehlike Araba Paspası

Günümüzde ulaşımın çok daha güvenli ve hızlı bir hale gelebilmesi için çok fazla yatırım yapılmakta ve pek çok yeni ürün ve araç geliştirilmektedir. Özellikle gelişen otomobil teknolojisiyle birlikte gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan arabalarımız çok daha güvenli bir hale gelmiştir. Üstelik bu güvenlik önlemleri sadece sürücü için değil, yayalar içinde artırılmaktadır. Ancak her ne kadar teknoloji gelişse, güvenlik önemleri artırılsa da her zaman bazı hatalarla ya da aksiliklerle karşılaşılabilmektedir. Özellikle ufak tefek gördüğümüz önemsemediğimiz ya da fark dahi etmediğimiz bazı olaylar trafikte çok tehlikeli bir hal alabilmektedir. Bunun en önemli örneklerinden birisi de araba paspası modelleridir.


Arabayı süren şoförün her daim hem aracın bakımı, aksesuarları gibi şeylere hem de trafiğe dikkat etmesi lazımdır. Bunlardan birisine dahi dikkat edilmemesi istenilmeyen durumlarla karşılaşılmasına neden olabilir. Özellikle sürücünün ayağının altından kayan araba paspası modelleri dikkat edilmediğinde trafikte tehlikelere anlara yol açabilmektedir. Yerinden kayan bu araba paspası modelleri fren pedalının altına toplanarak, frenin çalışmaz hale gelmesine dahi neden olabilmektedir. Böyle durumlarda buna araba paspasının neden olduğunu fark etmek kolay değildir. Bundan dolayı arabanızda kullandığını tüm aksesuarları, özellikle araba paspası başta olmak üzere iyi kontrol etmelisiniz ve alacağınız tüm araba aksesuarı modellerinin arabanızla tam uyumlu olmasına özen göstermelisiniz.



Arabanızda kullanmakta olduğunuz araba paspası, arabanıza tam bir uyum sağlamıyorsa sürekli olarak yerinden çıkacaktır ve kayacaktır. Sürekli olarak yerinden kayan bu araba paspası modelleri, temizlik işlevini de uygulayamayacağı için bir işe yaramaz hale gelecektir ve başınıza trafikte çeşitli sorunlar açabilecektir. Böyle sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız, kullandığınız araba paspası modellerinin arabanızla tam uyumlu olmasına ve yere sabitlenebilmesine dikkat etmelisiniz. Ancak o zaman araba paspası kaynaklı sorunların önüne geçmiş olabilirsiniz ve araba paspasını trafikte bir sorun olmaktan çıkarabilirsiniz. Böylesine ufak bir durumun dahi trafikte çok büyük sorunlara yol açabileceğini unutmamak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder